Pidiknir

Povídání a knížky pro nejmenší koblížky.

Pravidelné setkávání rodičů s předškolními dětmi (do 6 let): seznámení s dětským oddělením, čtení s nečtenáři, dramatizace pohádek, zábava, hry, knižní tipy.

Víte, že knihovnu můžete navštěvovat už s těmi nejmenšími? V březnu 2018 se rožnovská knihovna připojila k pilotnímu ročníku mezinárodního projektu Bookstart, který má za cíl podporu čtenářství v rodinách s novorozenci a malými dětmi. Česká varianta pod patronátem organizace SKIP je nazvaná „S knížkou do života“ a zahrnuje jednak dárkové balíčky pro novorozence, jednak speciální typy služeb pro rodiny s dětmi do 6 let:

 

Dárek do kolébky

Při vítání občánků získají rodiny s novorozenci z rukou knihovnice startovací balíček čtenáře s poukazem na roční registraci v knihovně ZDARMA. Dále tu najdou informace o projektu, nabídku metodických publikací pro rodiče a seznam doporučených titulů pro společné čtení.

 

Setkání nad knížkou

V rámci projektu se rozšiřují pro-rodinné aktivity o pravidelné setkávání rodičů s dětmi v prostředí knihovny. Setkáním s knížkami a mezi knížkami se snažíme budovat kladný vztah ke knížkám od nejútlejšího věku. Pokaždé si pro děti připravíme ukázku z nějaké knížky s doprovodnými aktivitami. A v jakém věku že je vhodné začít dětem číst? Jaké knížky pro první čtení vybírat? Na co se při čtení zaměřit? To jsou otázky, nad kterými se budeme zamýšlet. Zároveň nás zajímají i vaše přání a očekávání ohledně knihovnických služeb pro čtenáře předškolního věku.

Pidiknir s Bobíkem (31. ledna)

Vydáme se na dobrodružný výlet s plyšovým medvídkem, který chce zažít opravdovou bílou zimu.

Pidiknir s cirkusem (28. února)

Karnevalová doba si zaslouží trochu bláznivých nápadů s knížkami o cirkuse.

Pidiknir s bajkou (27. března)

Trocha poučení se zvířaty ve známém příběhu o pomoci druhým.

Pidiknir s pračlovíčkem (24. dubna)

V pravěku bylo blaze člověku, aneb povídání a hry na motivy knížek známých českých autorů.

Pidiknir se psy (29. května)

Vyprávění s pohádkovými i poučnými knížkami o tom, co všechno psi umí a proč jsou nejlepšími přáteli člověka.

 

webové stránky projektu: http://www.sknizkoudozivota.cz/

facebookové stránky projektuhttps://www.facebook.com/sknizkoudozivota/

Poslední aktualizace: 16. 2. 2024

Chcete být vždy v obraze? Odebírejte novinky e-mailem!